linkbar.co.il מתכונים חנות הקניות באינטרנט לינקבר פרסם מאמרים באתר והוסף קישור פרסם בקשה להצעת מחיר מבעלי מקצוע לוח דרושים התחבר לאתר לשימוש במערכות כניסה להודעות
אינדקס עסקים
חיפושים אחרונים
הוסף עסק
הוסף מאמר
החלפות קישורים
הוסף אתר
קטגוריות
ראשי

פיצה

לכל המתכונים באתר פרטי המתכון: דג בקלה מבושל
כותב המתכון: עידית פייזק

החומרים:

בין 8-10 יחידות דג בקלה (אני קונה בסופר שקית דגים קפואים).
2 יחידות פלפל גמבה (פלפל אדום), חתוכים לפורוסות דקות בצורת פרח.
2 לימונים מקולפים פרוסים לעיגולים דקים.
1.5 חבילות כוסברה קצוצה דק.
3/4 כוס שמן (אני משתמשת בשמן קנולה) מעורבב עם כף שטוחה של כמון ושתי כפות פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:

יש להשרות את הדגים במלח מספר שעות לצורך הפגת ריחות לא נעימים.
יש לנקות את הדגים מקשקשים ולחתוך את הסנפירים משני צדי הדג.
בסיר שטוח ומשומן מעט מסדרים חצי מכמות פרחי הגמבה ועליהם בשכבה נוספת חצי מכמות פרוסות הלימון, מעל מפזרים חצי מכמות עלי הכוסברה הקצוצים, מסדרים את הדגים מעל שכבת העלים ובוזקים מעט מלח, שופכים בעדינות מעל כל דג ודג את השמן עם התבלינים, מסדרים בשכבה נוספת מעל הדגים את פרחי הגמבה ועליהם את פרוסות הלימון, לבסוף מקשטים בעלי הכוסברה שנותרו.

בסיר מכוסה לבשל על אש בנונית כחצי שעה. יש לבדוק כעבור 10 דקות ובמידה וחסרים נוזלים להוסיף חצי כוס מים זאת מיכוון שדג בקלה אינו מפריש נוזלים בעת הבישול לעומת דגים אחרים.

מומלץ להגיש ליד אורז וסלט ירקות.

דג בקלה מבושל

בעלי לא מוותר על הדג האהוב ובהחלט המועדף עליו, דג בקלה. מקורו של המתכון לקוח מאימי, ניסיתי לשחזר את טעם הדג אשר בעת בישולו מעלה ריח של זכרונות וגעגועים לארוחת יום שישי אצל אימי.