צילום כבר מזמן לא כמו שהיה פעם, אם פעם היה זה מקצוע שהיה דורש מיומנות רבה והשקעה כספית גבוהה הרי שהיום עם התפתחות הטכנולוגיה – התחום נפוץ ונגיש הרבה יותר.
מה זה אומר? במילים פשוטות ניתן כיום ביתר קלות להיכנס לתחום ולהחשיב את עצמך כצלם אירועים, ההשקעה לפעמים תסתכם בכמה אלפי שקלים בודדים על מנת לקנות את הציוד הבסיסי שאיתו תוכלו לצלם.
מה קרה?
עם ההתפתחות הטכנולוגית המואצת של שנות ה2000 נכנסה לשימוש המצלמה הדיגיטלית, שמחקה כל זכר למצלמות הפילים הישנות והמסורבלות לשימוש ומאז כניסתה השתנה ללא רבב כל נושא הצילום אירועים.
אם בעבר היה על הצלם לעבוד עם פילים שעלו לו כסף כיום המצלמה הדיגיטלית נותנת אופציה לצילום של עשרות אלפי תמונות ללא שום צורך בהשקעה על חומרי גלם, ניתן לקבל ולעבד כל תמונה במצלמה עצמה ואחר כך במחשב, כך שגם אם התמונה לא יצאה מושלמת ניתן לעבוד עליה במחשב ולהגיע לתוצאה מושלמת כמעט.
איך נבדיל?
להבדיל בין צלמים מקצועיים לצלמים לא מקצועיים זה יחסית פשוט, הכלל הראשון הוא מראה עיניים, תחילה לפני הכול ערכו סקירה על עבודותיו של הצלם, ראו האם אתם מתחברים לסגנון הצילם, זכרו כי כל צלם מקצועי מטפח סגנון צילום קבוע המייחד אותו מהאחרים.
לאחר שביקרתם בתיק העבודות והתאמתם את הסגנון של הצלם לסגנון שלכם ערכו פגישה, כאשר תגיעו לפגישה תוכלו להתרשם מהאדם עצמו מאחורי המצלמה, האדם שילווה אתכם לכל אורך היום – ודאי לא תרצו כי יהיה אדם שלא תצליחו להתחבר אליו, דבר זה עלול להרוס את החוויה מהיום המיוחד שלכם ולגרור זכרונות לא נעימים.
כאשר וידאתם כי אתם והצלם משדרים על אותו הגל בקשו כי הצלם יציג לכם רשימה של לקוחות אשר הזמינו ממנו את אותו השירות שאתם מחפשים, בקשו לדבר עם לקוח אחד ושניים וודאו את טיב השירות אותו הם קיבלו, על הנעימות של הצלם והסבלנות כלפיהם, צלם לא סבלני ילווה אתכם בלחץ ובחוסר נעימות במהלך הצילומים.
נורת אזהרה
במידה והגעתם לצלם אשר סיפק לכם הצעת מחיר זולה בהרבה מהמתחרים שלו היזהרו ואל תקפצו על ה”מציאה” המפוקפקת, כנראה, שמדובר בצלם ללא נסיון אשר מעגל הלקוחות שלו קטן ולא איכותי ולכן מנסה להרחיב את מעגל זה על ידי קנייה של לקוחות במחיר זול.
זכרו
המפתח לבחירת צלם מקצועי היא לא רמת תמונות שהוא מציג אלה הסגנון היחודי אליו הוא מגיע, הנסיון ושנות העבודה שלו בתחום ומעגל הלקוחות המרוצים שלו שיוכלו להעיד עליו את כל זאת.